Μπ. Τζόνσον: Τίποτα και κανένας απολύτως δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω

«Πιστεύω ότι η πολιτική μου καριέρα έχει μόλις ξεκινήσει» και «τίποτα και κανένας απολύτως δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω» επισήμανε για πρώτη φορά ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στους βουλευτές με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχθηκε την ώρα του πρωθυπουργού στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ωστόσο ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι οι 148 αντάρτες των Τόρις αγωνίζονται για να συντομεύσουν την περίοδο χάριτος των 12 μηνών ασκώντας πιέσεις στην επιτροπή του 1922, κυρίως αν το κυβερνών κόμμα σημειώσει συντριπτική ήττα στις εκλογές του Γουέικφιλντ στο δυτικό Γιόρκσιρ στις 23 Ιουνίου.

Η Άντζελα Ιγκλ, η βουλευτής των Εργατικών, είπε στον Πρωθυπουργό ότι τα γεγονότα της εβδομάδας «έδειξαν πόσο απεχθής είναι» από τους ανθρώπους του κόμματός του. Ζήτησε από τον Τζόνσον να εξηγήσει «αν δεν τον εμπιστεύονται 148 από τους δικούς του οπαδούς, γιατί να το κάνει η χώρα;»

Αλλά ο κ. Τζόνσον ανταπέδωσε και είπε: «Λοιπόν, ευχαριστώ πολύ την αξιότιμη κυρία για την ερώτησή της και μπορώ να τη διαβεβαιώσω ότι σε μια μακρά πολιτική καριέρα, που μόλις ξεκίνησε, έχω φυσικά μαζέψει πολιτικούς αντιπάλους παντού. Και αυτό συμβαίνει γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια πολύ μεγάλα και πολύ αξιόλογα πράγματα τα οποία δεν ενέκρινε απαραίτητα. Αυτό που θέλω να ξέρει είναι ότι απολύτως τίποτα και κανένας, δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε το έργο μας για τον βρετανικό λαό».

Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει, σύμφωνα με  το BBC, ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να επιφέρει φορολογικές περικοπές «μακροπρόθεσμα», αλλά πρόσθεσε ότι η πολύ γρήγορη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να ωθήσει σε δημόσιο δανεισμό και χρέος.
Ενώ σε μια στήλη στην εφημερίδα Times, ο συντηρητικός πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου Ντέιβιντ Ντέιβις κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι «άφησε τα πράγματα να ξεφύγουν» και τον προειδοποίησε να «κινηθεί γρήγορα» ή να φύγει».

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος