Σ. Λαβρόφ: Κίνδυνος ευθείας αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ αν αποσταλούν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε «ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. «Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε», είπε ο Λαβρόφ στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επισήμως πρόταση για την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία κατά την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι ουκρανικές αρχές υπαναχωρούν από τις ίδιες τις προτάσεις τους στις συνομιλίες καθιστώντας δύσκολο να επιτευχθεί πρόοδος. Η Ουκρανία έχει δηλώσει πρόθυμη να διαπραγματευτεί αλλά δεν θα παραδοθεί ούτε θα δεχτεί τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Αύριο ο Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Πέτερ Μάουρερ στη Μόσχα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τη συζήτηση των βασικών τομέων του έργου της ΔΕΕΣ στο πεδίο της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση, ενώ εντείνεται η διεθνής κατακραυγή ειδικά για την κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, άπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, θέρμανση και τρόφιμα, υπό συνεχείς βομβαρδισμούς.

Ο Πέτερ Μάουρερ, βρίσκεται ήδη στο Κίεβο επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθούν διάδρομοι που να δίνουν πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό για την προστασία των αμάχων.

Στο μεταξύ θέμα ερμηνείας χαρακτηρίζεται η υπενθύμιση της ρητορικής περί νέας τάξης πραγμάτων, από τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ωστόσο απέφυγε άμεση σύνδεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ευθείες βολές στο «δυτικό μονοπώλιο».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος