Μολδαβία: Οι φιλορωσικές αρχές της Υπερδνειστερίας ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν «απόπειρα δολοφονίας από το Κίεβο»

Ο φιλορωσικός θύλακας της Υπερδνειστερίας κατηγορεί το Κίεβο για νέα απόπειρα δολιοφθοράς

Οι φιλορωσικές αρχές της Υπερδνειστερίας ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν «απόπειρα δολοφονίας κατά πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων» του φιλορωσικού αυτονομιστικού θύλακα αυτού της Μολδαβίας και επιρρίπτουν την ευθύνη για την «επίθεση» αυτή στο Κίεβο.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο, επικαλούμενο πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι «η δολοφονική απόπειρα διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας δηλώνει ότι «απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση», που «είχε προετοιμασθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι «προετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία» και απειλεί ότι θα απαντήσει. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι «έχει διαπιστώσει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού και όπλων» κοντά στον φιλορωσικό αυτονομιστικό θύλακα και ότι «φοβάται ότι το ρωσικό στρατιωτικό σώμα» που η Ρωσία έχει αναπτύξει στο έδαφος αυτό που αποσχίσθηκε από την Μολδαβία αντιμετωπίζει «απευθείας απειλή».

Η φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της Μολδαβίας προειδοποιεί επίσης τις τελευταίες εβδομάδες για σχέδια της Μόσχας για την αποσταθεροποίηση της Μολδαβίας μέσω της πρόκλησης ταραχών, ενεργειών σαμποτάζ, επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτιρίων και σύλληψης ομήρων.

Η πρόεδρος Μάια Σαντού ότι στόχος της Μόσχας είναι η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Μολδαβίας και η εγκατάσταση φιλορωσικής κυβέρνησης που θα σταματήσει την ενταξιακή πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος