Μήνυμα του Μ. ΜακΚόναχι για το μακελειό στη γενέτειρά του – «Eπιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε»

Ο Aμερικανός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι πήρε θέση για το νέο μακελειό με τους 21 νεκρούς μέσα στις αίθουσες σχολείου στην πολιτεία του Τέξας, χαρακτηρίζοντας την ένοπλη βία ως μια «επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε».

«Όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε ένας ακόμη πυροβολισμός αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου, στο Ουβάλντε του Τέξας», έγραψε ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε με τραγικό τρόπο ότι αποτύχαμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας.

Κάθε Αμερικανός πρέπει κοιτάξει τον καθρέφτη και να αναρωτηθεί, τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα;

Ποιες μικρές θυσίες μπορεί να κάνει ο καθένας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;

Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως status quo», ανέφερε στο μήνυμα του.

Σημειωτέον ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στο Ουβάλντε, το οποίο βρίσκεται περίπου 80 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο όπου σημειώθηκε η επίθεση από τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου.

Στην συνέχεια κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω από τις ανάγκες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας και να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτήν την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα».

«Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε, και σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην ζήσει όσα βιώνουν οι γονείς στο Ουβάλντε αλλά και οι άλλοι γονείς (των άλλων επιθέσεων). Εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν ότι σήμερα ήταν το τελευταίο αντίο» σημείωσε ο ηθοποιός. «Καμία λέξη δεν μπορεί να γιατρέψει την απώλεια σας, αλλά αν οι προσευχές μπορούν να σας δίνουν παρηγοριά, θα τις συνεχίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος