Μήνυμα Πούτιν στον ουκρανικό στρατό: Ανατρέψτε την κυβέρνηση – Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την Παρασκευή τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την κυβέρνηση, τους ηγέτες της οποίας περιέγραψε ως «τρομοκράτες» και «μια συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», μια μέρα μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε επίσης τους «Ουκρανούς εθνικιστές» ότι ανέπτυξαν βαρέα όπλα σε κατοικημένες περιοχές μεγάλων πόλεων για να προκαλέσουν τον ρωσικό στρατό, ένας ισχυρισμός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει φόβους ότι η Μόσχα δημιουργεί προσχήματα για να δικαιολογήσει απώλειες αμάχων.

Απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό σε τηλεοπτικό διάγγελμα, τους προέτρεψε να «πάρουν την εξουσία στα χέρια τους». «Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να συμφωνήσουμε μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί», είπε, αναφερόμενος στην ηγεσία στο Κίεβο με επικεφαλής τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος.

Ο Πούτιν, ο οποίος διέταξε την Πέμπτη τα ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ότι Ουκρανοί «εθνικιστές» ετοιμάζονταν να αναπτύξουν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών σε κατοικημένες περιοχές των ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και της βορειοανατολικής πόλης Χάρκοβο.

Η ηγεσία της Ουκρανίας «ενεργεί σαν τρομοκράτης σε όλο τον κόσμο: κρύβονται πίσω από ανθρώπους με την ελπίδα να κατηγορήσουν στη συνέχεια τη Ρωσία για απώλειες αμάχων». «Είναι γνωστό ότι αυτό συμβαίνει μετά από σύσταση ξένων συμβούλων, κυρίως Αμερικανών συμβούλων», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν και κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα στρατεύματα της Μόσχας στοχεύουν μόνο υπερεθνικιστές στην Ουκρανία. Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης τα ρωσικά στρατεύματα λέγοντας ότι ενεργούσαν με «θαρραλέο και επαγγελματικό τρόπο». «Κάνουν με επιτυχία το καθήκον τους, αυτό της διατήρησης της ασφάλειας του λαού μας και της πατρίδας μας», είπε ο Πούτιν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος