Μια ανάσα από τις τουρκικές εκλογές – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο 64 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι σε 81 νομούς  για να εκλέξουν πρόεδρο και τους 600 βουλευτές της «Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης». Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 5 το απόγευμα. Η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 21 χρόνια και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος της συμμαχίας έξι ετερόκλητων ιδεολογικά κομμάτων, που υποστηρίζεται και από τους Κούρδους του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Ο τρίτος σε δύναμη προεδρικός υποψήφιος, Μουχαρέμ Ιντζέ αποσύρθηκε στη σκιά ροζ σκανδάλου, το όνομά του όμως παραμένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ τέταρτος είναι ο εθνικιστής και λαϊκιστής Σινάν Ογάν.

Εάν κανένας δεν συγκεντρώσει τις μισές ψήφους, θα διεξαχθεί β’ γύρος στις 28 Μαΐου μεταξύ των δύο ισχυρότερων υποψηφίων.

Σήμερα στις 18:00 σταματά κάθε προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων, ενώ αύριο θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ, απαγορεύονται οι γάμοι, θα είναι κλειστά τα κέντρα διασκέδασης, τα καφενεία, τα Internet cafe και θα απαγορεύεται η οπλοφορία με εξαίρεση τα σώματα ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος