Κύπρος – Μεταναστευτικό: Προειδοποίηση Χριστοδουλίδη για «μη αρεστές αποφάσεις»

Σύνοψη
  • Η δήλωση Χριστοδουλίδη έρχεται μετά από την αδιάκοπη και μαζική αύξηση των μεταναστευτικών ροών Σύρων από τον Λίβανο προς τα κυπριακά παράλια.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Κώστας Κωνσταντίνου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διαμήνυσε πριν από λίγο προς πάσα κατεύθυνση ότι αναλόγως των επαφών που θα έχει τη Δευτέρα στη Βηρυτό με την ηγεσία του Λιβάνου για την κρίση στο μεταναστευτικό, η Λευκωσία ενδέχεται να θέσει σε εφαρμογή αποφάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι αρεστές. Ερωτηθείς εάν δεν θα είναι αρεστές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, ο ΠτΔ απάντησε: «και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». 

Η προειδοποίηση Χριστοδουλίδη έρχεται μετά από την αδιάκοπη και μαζική αύξηση των μεταναστευτικών ροών Σύρων από τον Λίβανο προς τα κυπριακά παράλια, τη στιγμή που η Βηρυτός έχει δεσμευθεί να τις ανακόπτει λαμβάνοντας μάλιστα βοήθεια για αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης άφησε να νοηθεί ότι πρόκειται για προαποφασισμένα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν, αναλόγως της έκβασης των επαφών στη Βηρυτό και τόνισε ότι τα μέτρα αυτά έχουν έναν και μοναδικό στόχο, όπως είπε, την προστασία των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια των πολιτών της.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος