Μελίγια: Περίπου 400 υποσαχάριοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράτυπα σε ισπανικό έδαφος

Τουλάχιστον 400 υποσαχάριοι προσπάθησαν σήμερα το πρωί να περάσουν τον συνοριακό φράχτη στην ισπανική πόλη Μελίγια που βρίσκεται σε μαροκινό έδαφος.

Αφού έσπασαν την πύλη, δεκάδες από αυτούς κατάφεραν να εισέλθουν σε “ισπανικό έδαφος”, προκλήθηκαν συμπλοκές με την ισπανική και μαροκινή αστυνομία – που προσπαθούσαν να σταματήσουν την είσοδό τους – υπάρχουν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές και αυτή την ώρα ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολεί και ενημερώνει τις αρχές. Η αστυνομία ελέγχει την κατάσταση και έχει μεταφέρει σε κέντρο μεταναστών όσους κατάφεραν να εισέλθουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ισπανικές πόλεις Θέουτα και Μελίγια οι οποίες αποτελούν ισπανικό έδαφος στο Μαρόκο αποτελούν το κρίσιμο σύνορο για την είσοδο στην ΕΕ παράτυπων μεταναστών. Πρόκειται για δύο πόλεις οι οποίες τις περιόδους κρίσης μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου χρησιμοποιήθηκαν, ειδικότερα από το Μαρόκο ως “καυτά σημεία” εισόδου παράτυπων μεταναστών με την παθητική στάση της μαροκινής αστυνομίας.

Η ισπανική κυβέρνηση με την πρόσφατη συμφωνία της με το Μαρόκο επεδίωξε την ισχυρή φύλαξη των συνόρων της από αστυνομικές δυνάμεις του Μαρόκου και οι σχέσεις των δύο χωρών αποκαταστάθηκαν.

Ισπανία/Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος