Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Παρά την προτροπή της αστυνομίας προς όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν να μην το πράξουν, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στις δύο Αυστραλιανές μεγαλουπόλεις και διαδήλωσαν υπέρ των παλαιστινίων και εναντίον της Ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα.

Η συγκέντρωση στη Μελβούρνη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, έξω από την Πολιτειακή Βιβλιοθήκη της Βικτώρια ενώ αντίστοιχα χιλιάδες άτομα -περίπου 7.000 υπολογίζει η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας- έδωσαν το παρόν σε αντίστοιχη η συγκέντρωση στο Hyde Park του Σίδνεϊ.

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και οι συγκεντρωμένοι απέφυγαν συνθήματα όπως αυτά που ακούστηκαν στην προηγούμενη διαδήλωση των ίδιων διοργανωτών τα οποία ήταν υβριστικά για το Ισραήλ και τους Εβραίους προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνή κατακραυγή.

Η αστυνομία δεν έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων αλλά ούτε εφάρμοσε στην πράξη τις «έκτακτες εξουσίες ελέγχου των στοιχείων των διαδηλωτών» όπως είχε προειδοποιήσει πως θα πράξει.

Ανταπόκριση – ΕΡΤ: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος