Με σύλληψη ναυτικών, κατάσχεση πλοίων και πρόστιμα απειλεί η Τεχεράνη «όσους παραβιάζουν τους όρους» για διέλευση από το Ορμούζ

Το Ιράν εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα πλοία που παραβιάζουν τις διευθετήσεις του σχετικά με τη διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περιορισμούς, περιλαμβανομένων προστίμων, σύλληψης ή κατάσχεσης, ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ η Αρχή του Στενού του Περσικού Κόλπου (Persian Gulf Strait Authority — PGSA).

Πλοία που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις όπως μεταφορές από πλοίο σε πλοίο ή μεταφόρτωση με μη συμμορφούμενα πλοία θα προστεθούν επίσης στον κατάλογο, ανακοίνωσε η «Αρχή των Στενών του Περσικού Κόλπου» ( PGSA), ένας νέος φορέας που ίδρυσε το Ιράν.

Πλοία που επιδιώκουν την απομάκρυνση των επωνυμιών τους από τον κατάλογο των μη συμμορφούμενων πλοίων πρέπει να υποβάλουν αίτημα με σχετικές εξηγήσεις στις ναυτιλιακές αρχές του Ιράν.

Eνόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ για την επιβολή ακραίων οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, ο επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν, Μοχσέν Ρεζάι, προειδοποιεί ότι εάν ο «οικονομικός πόλεμος» του Τραμπ συνεχιστεί, η Τεχεράνη θα σταματήσει όλες τις εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο και θα αντιμετωπίσει την υποστήριξη οποιασδήποτε χώρας στις κυρώσεις των ΗΠΑ ως «πράξη πολέμου».

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Μπέσεντ, δήλωσε ότι έρχεται μια «ημέρα οικονομικής απόβασης» στο Ιράν καθώς στις 14:00 τοπική ώρα –21:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να ανακοινώσει «τις σκληρότερες κυρώσεις στην ιστορία» κατά του Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: «Η Βουλγαρία έκανε λάθος παραχωρώντας εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ» – Προειδοποίηση για αντίποινα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος