Μαυρωτάς: Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα στυγνό οικονομικό προϊόν – Σωτηρακόπουλος: Πρόκειται για πραξικόπημα (audio)

Την εκτίμηση ότι το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Λίγκας δεν θα προχωρήσει και ότι πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ που αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο, καθώς και στις ευρωπαϊκές αξίες έκανε μέσω του Πρώτο Προγράμματος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο κος Μαυρωτάς μιλώντας στον Θάνο Σιαφάκα και στο εξήγησε πως η κίνηση των 12 αποτελεί μία επιπρόσθετη πίεση προς την UEFA για περισσότερα οφέλη και μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές και γι’ αυτό ακριβώς – όπως είπε χαρακτηριστικά – βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το ντιμπέιτ.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα στυγνό οικονομικό προϊόν» εξήγησε ο κος Μαυρωτάς και «το αθλητικό ευρωπαϊκό μοντέλο είναι και οι αξίες που υπάρχουν σε αυτό». Και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη σοβαρή κοινωνική διάσταση που έχει το ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο να είναι το χρήμα. Δημιουργείται λοιπόν μία πολύ μικρή ελίτ, όχι αντιπροσωπευτική της Ηπείρου, χάνεται η μαγεία που μαγνητίζει τον φίλαθλο αλλά χάνεται και η έκπληξη, ότι ο Δαβίδ μπορεί να κερδίσει τον Γολιάθ. Με άλλες λέξεις το ποδόσφαιρο χάνει τη γοητεία του».

«Είναι η πρώτη φορά που έχουν ξεθαφτεί τα τσεκούρια και πλέον έχουμε πόλεμο»

«Πρόκειται για ένα επί της ουσίας πραξικόπημα, ένα παιδί του Πέρεθ της Ρεάλ. Μία αντίληψη ενός κλειστού κλαμπ με μοναδικό στόχο τα χρήματα και την άντληση πόρων» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα ο γνωστός αθλητικογράφος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

«Η προσπάθεια αφορά στο να βγει ο έλεγχος του προϊόντος από την UEFA, να καρπώνονται οι ομάδες τα οικονομικά οφέλη και να ελέγχουν ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από το κλαμπ» σημείωσε και εξήγησε: «Όμως τα πραξικοπήματα έχουν άσχημα αποτελέσματα. Και όπως μου είπε άνθρωπος μέσα από την UEFA, αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα. Είναι η πρώτη φορά που έχουν ξεθαφτεί τα τσεκούρια και πλέον έχουμε πόλεμο».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος