Μασσαλία: Στους 4 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας (video)

Ακόμα δύο πτώματα βρέθηκαν τη Δευτέρα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε τέσσερις, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν άλλα τέσσερα άτομα που αγνοούνται.

Προηγουμένως, στη διάρκεια της νύχτας, είχαν βρεθεί άλλα δύο πτώματα. Η δικαστική αρχή θα προχωρήσει στην ταυτοποίηση των θυμάτων, ανέφεραν οι πυροσβέστες σε ανακοίνωσή τους.

Ο υπουργός Πόλεων και Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφού συναντήθηκε με τους διασώστες στο σημείο. “Η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες εξακολουθεί να υπάρχει“, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός. “Είναι πολύ σχολαστική η δουλειά που γίνεται από τους πυροσβέστες“, πρόσθεσε, σημειώνοντας τον κίνδυνο να καταρρεύσουν παρακείμενα κτίρια. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για τις έρευνες.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν έγραψε τη Δευτέρα στο Twitter ότι “μεγάλος πόνος και θλίψη“. Εξέφρασε τις σκέψεις του για τις οικογένειες των θυμάτων και “όσους υποφέρουν”. “Οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας συνεχίζονται, χωρίς ανάπαυλα“, ανέφερε.

Η κατάρρευση σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1:00 π.μ. της Κυριακής, σε μια παλιά συνοικία στο κέντρο της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο (μισό μίλι) από το εμβληματικό παλιό λιμάνι της. Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος