Μασσαλία: Aγωνία για εγκλωβισμένους μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας – Έξι τραυματίες μέχρι στιγμής

Τρόμος τη νύχτα στη Μασσαλία για εκατοντάδες πολίτες όταν κατέρρευσε 4οροφη πολυκατοικία σε κεντρική συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής 6 είναι οι τραυματίες, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί.

Αρκετές ώρες μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας από τα ερείπια του κτηρίου που μοιάζει με βομβαρδισμένο έχουν ανασυρθεί έξι τραυματίες, ενώ σε ακόμα 33 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μέρος των διπλανών πολυκατοικιών κατέρρευσε επίσης.

Οι αρχές δεν αποκλείουν την πιθανότητα νεκρών καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να ερευνήσουν τα συντρίμμια του κτηρίου που έχει γίνει ένα βουνό από μπάζα που καπνίζουν, ενώ δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό την ώρα της κατάρρευσης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα μεσάνυχτα ακούστηκε ένας ισχυρός θόρυβος σαν έκρηξη και στη συνέχεια το κτήριο έπεσε σαν χάρτινος πύργος, ενώ αμέσως εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα τώρα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η κατάρρευση της τετραώροφο της πολυκατοικίας οφείλεται πιθανότατα πιθανότατα σε έκρηξη που μπορεί να προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε θύματα σε αυτή την τρομερή τραγωδία», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Benoît Payan, στους δημοσιογράφους στο σημείο στην κεντρική συνοικία La Plaine, όπου περισσότεροι από 100 πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν στην προσπάθεια για την ανεύρευση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph φέρεται οι αρχές να αναζητούν έναν αριθμό ατόμων που κυμαίνεται από τέσσερις έως δέκα, πληροφορία που επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin.

Ρεπορτάζ: Άγης Μενούτης | ΕΡΤ

Πηγή: Τhe Telegraph

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος