Μακρόν για Ουκρανία: Δεν “βλέπω” λύση άμεσα – Ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια «πραγματική λύση» για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων», κάτι που σημαίνει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Μιλώντας από το Πουασί (Ιβελίν), στην πρώτη περιοδεία του ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ο Μακρόν είπε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα εμπλακούν στη σύγκρουση αυτή επειδή «ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα ήταν παγκόσμιος πόλεμος με μια δύναμη» που διαθέτει πυρηνικά όπλα.

«Είμαι ξεκάθαρος: βραχυπρόθεσμα, ο πόλεμος μάλλον θα συνεχιστεί» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα υπάρξει μια λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων». Τόνισε όμως ότι «το ελπίζει και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» στην εξεύρεση λύσης.

«Η συζήτηση είναι δύσκολη με τον (πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν, επειδή αρνείται την κατάπαυση του πυρός» η οποία είναι «προϋπόθεση για να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος», συνέχισε. «Δική μας ευθύνη είναι να συνεχίσουμε να μιλάμε με τους λαούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας» αλλά επίσης και «στους ηγέτες» και «να σεβόμαστε πάντα τη Ρωσία ως χώρα» επειδή «δεν υπάρχει βιώσιμη ειρήνη αν η Ρωσία δεν περιληφθεί στη μεγάλη αρχιτεκτονικής της ειρήνης στην ήπειρό μας», σύμφωνα με τον Μακρόν. Παράλληλα, «όλοι θαυμάζουμε την αντίσταση του ουκρανικού λαού, των ηγετών και του προέδρου» της Ουκρανίας, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες του πολέμου και θα φροντίσει για την ένταξή τους στην κοινωνία, ώστε να μάθουν τη γλώσσα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ενδέχεται επίσης να ληφθούν μέτρα «για να ανακουφιστεί η Μολδαβία, μια μικρή χώρα όπου η κατάσταση είναι τεταμένη» λόγω της εισροής προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος