Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι – Η ΕΡΤ στο σημείο της επίθεσης

Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Nίκος Πέλπας

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο του Βελιγραδίου, όπου 14χρονος μαθητής άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φρουρό, ενώ τραυμάτισε άλλα έξι παιδιά και  μία εκπαιδευτικό. Στο σπίτι του ανηλίκου δράστη βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα μαθητών που ήθελε να σκοτώσει, ενώ όπως έγινε γνωστό ότι ο 14χρονος δράστης θα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Όπως δήλωσε ο Μίλαν Νεντελτσκοβιτς, δήμαρχος του Βράτσαρ: «Ο φύλακας του σχολείου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ένοπλο, σκοτώθηκε προστατεύοντας τα παιδιά».

Ο έφηβος δράστης σχεδίαζε εδώ και καιρό την επίθεση στο σχολείο, ανακοινώθηκε από την αστυνομία. Στο διαμέρισμά του βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει όπως και σχεδιάγραμμα του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.

Ο Βέσελιν Μίλιτσο, επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου, δήλωσε: «Όπως είπε και ο ίδιος, είχε προσχεδιάσει τους βασικούς του στόχους. Μοιάζει σαν να είναι σκηνή από ηλεκτρονικό  παιχνίδι ή από ταινία τρόμου γεγονός, που σημαίνει ότι είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια πως θα έμπαινε στην αίθουσα και με ποιον τρόπο θα εκτελούσε  το κάθε παιδί».

Από τη γενική εισαγγελία Βελιγραδίου ανακοινώθηκε ότι ο δράστης δεν θα διωχθεί ποινικά  αφού δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πατέρα που προφυλακίστηκε.

Σχετικές ειδήσεις

Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο – Συνελήφθησαν οι γονείς του

Σερβία: Προσχεδιασμένο το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, αναφέρει η αστυνομία

Μακελειό από την ένοπλη επίθεση στο Βελιγράδι: Νεκρά οκτώ παιδιά και ο φρουρός ασφαλείας – «Τον είδα πεσμένο κάτω από το τραπέζι»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος