Μ. Ζαχάροβα: Το Δ.Π.Δ να αξιολογήσει τη δήλωση του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους”.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αξιολογήσει τη δήλωση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αξιολογήσει τη δήλωση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι «να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους»

Στο κανάλι της στο Telegram, η Ζαχάροβα δημοσίευσε μέρος μιας συνέντευξης με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ (Madeline Albright), από το 1996. 

Σε μια συνέντευξη, η δημοσιογράφος κα Leslie Stahl ρώτησε τη Μαντλίν Ολμπράιτ εάν οι αμερικανικές ενέργειες στο Ιράκ ήταν δικαιολογημένες λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες για τη χώρα αυτή. Συγκεκριμένα, είπε ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά έχουν πεθάνει από τις κυρώσεις κατά του Ιράκ, περισσότερα από ό,τι στη Χιροσίμα. Η Ολμπράιτ απάντησε: «Νομίζω ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιλογή». Νομίζουμε όμως ότι δικαιολογείται». 

«Ο Μπους Τζούνιορ, ο οποίος εισέβαλε στο Ιράκ και εκτέλεσε τον νόμιμο ηγέτη της χώρας, είπε πρόσφατα ότι η αποστολή της Ουκρανίας είναι να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους. Τι πιστεύει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για αυτό;» έγραψε η Ζαχάροβα στο προφίλ της, στο Telegram. 

Την Παρασκευή, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Ρώσου Προέδρου, Μαρία Λβίβα-Μπέλοβα, με την κατηγορία της «παράνομης απέλασης» ουκρανών παιδιών, αναφέρει το Sputnik

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος