Μ. Βέμπερ: Η Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην ΕΕ

H Oυκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην ΕΕ ανέφερε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της έκτακτης ολομέλειας του ΕΚ.

«Οι Ουκρανοί είναι οι ήρωες του σημερινού αγώνα για την ελευθερία και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας» σημείωσε ο κ. Βέμπερ. Προσέθεσε ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι « ρωτάει αν είναι μέρος μας, αν μπορούν να έχουν την υποψηφιότητα, αυτό πρέπει να απαντηθεί με ένα ξεκάθαρο ναι. Η ένταξη είναι μια μακρά διαδικασία, όλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά το σήμα μας είναι δυνατό και ξεκάθαρο: η Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην ΕΕ και θα μας βρείτε δίπλα σας να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών μας».

Επίσης, τόνισε ότι «αυτό που κάνει ο Πούτιν είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει η Ευρώπη. Σκέφτεται με εθνικισμό, σκέφτεται σφαίρες επιρροής. Σκέφτεται σε μια Αυτοκρατορική Ρωσία, εμείς σκεφτόμαστε με σεβασμό προς όλους για μικρές και μεγάλες χώρες».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ΕΛΚ «στηρίζει πλήρως όλες τις αποφάσεις των τελευταίων ημερών» και έκανε λόγω για «σκληρές κυρώσεις» από την πλευρά της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε τα περιοριστικά μέτρα να είχαν παρουσιαστεί πριν από την έναρξη του πολέμου.

Ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος