Λονδίνο:«Θατσερική» προσπάθεια μείωσης φόρων καταλογίζει ο βρετανικός Τύπος στη κυβέρνηση Σούνακ

Στα σχέδια του Ρίσι Σούνακ για την οικονομία επικεντρώνεται η πλειοψηφία των βρετανικών εφημερίδων . Η Daily telegraph φέρει τον τίτλο «Θατσεριτική προσπάθεια μείωσης φόρων» ενω η Daily Mail κάνει λόγο για «Επιστροφή των φορολογικών περικοπών των Τόρις» .

Σύμφωνα με τους Times, η κυβέρνηση αναμένεται να αυξήσει την κρατική σύνταξη κατά 8,5% . Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός Oικονομικών αναμένεται να αυξήσει τις κρατικές παροχές κατά 6,7%, σύμφωνα με τον πληθωρισμό .

Σε μια σημαντική ομιλία για την οικονομία χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ταυτόχρονα. Θα χρειαστεί πειθαρχία και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα. Αλλά με τον καιρό, μπορούμε και θα μειώσουμε τους φόρους ». Ο κ. Σουνάκ έστρεψε επανειλημμένα χθες τα πυρά του στους Εργατικούς, τονίζοντας το αμφιλεγόμενο σχέδιο του κόμματος να δανειστεί 28 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως για να καλυψει τις «πράσινες» πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το σχέδιο θα συσσωρεύσει χρέη στις μελλοντικές γενιές και θα οδηγήσει σε «μόνιμα υψηλότερη κυβέρνηση», μαζί με υψηλότερους φόρους και πληθωρισμό.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, ο Πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε ποιοι ακριβώς φόροι θα μειωθούν στην φθινοπωρινή δήλωση.

Ωστόσο Πηγές του Whitehall δήλωσαν ότι η απότομη πτώση του πληθωρισμού, σε συνδυασμό με καλύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές προβλέψεις, έπεισαν τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών ότι έχουν περιθώρια να επιτύχουν περικοπές προσωπικών φόρων αυτή την εβδομάδα.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,6% τον περασμένο μήνα, εκπληρώνοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού να τον μειώσει στο μισό φέτος.

Και πρόσθεσε: «Το επιχείρημά μου δεν ήταν ποτέ ότι δεν πρέπει να μειώσουμε τους φόρους. Ήταν ότι μπορούσαμε να μειώσουμε τους φόρους μόνο αφού ελέγξουμε τον πληθωρισμό και το χρέος ».

Ανταπόκριση: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος