«Λογοκλοπή» από ντοκιμαντέρ του Netflix φαίνεται να είναι η ομιλία της Μέγκαν Μάρκλ στη σύνοδο κορυφής της Fortune

Το Netflix κατηγορεί την Μέγκαν Μάρκλ ότι σε ομιλία της αντέγραψε κάθε λέξη από ένα ντοκιμαντέρ του, το «Κοινωνικό Δίλημμα», συγκρίνοντας τους χρήστες των Social media με τους τοξικομανείς.

Η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της εικονικής συνόδου κορυφής της Fortune, με μέλη τις πιο ισχυρές γυναίκες της επόμενης γενιάς, μίλησε για τους κινδύνους των κοινωνικών μέσων. Μάλιστα παρομοίωσε τον εθισμό των χρηστών των κοινωνικών μέσων με τον εθισμό των τοξικομανών, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το ντοκιμαντέρ του Netflix.

https://twitter.com/blub99999/status/1316389890184146944?s=20

Η 39χρονη έπειτα, κατηγορήθηκε από την εταιρείας παραγωγής, ότι χρησιμοποίησε την ιδεολογία του ντοκιμαντέρ «Κοινωνικό Δίλημμα», μια ερευνητική ταινία που εξετάζει τους κρυμμένους κινδύνους των κοινωνικών μέσων. Την «λογοκλοπή» ανακάλυψαν οι χρήστες του Twitter, κατηγορώντας την δημόσια για την πράξη αυτή.

Το ντοκιμαντέρ απεικονίζει τον εθισμό με έναν «αλγόριθμο» με τη μορφή τριών χαρακτήρων που χειρίζονται όλα όσα βλέπει ένας χρήστης προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα σηκώσουν το τηλέφωνό τους ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιούν, όπως η ειδοποίηση ή το μήνυμα. Η Μέγκαν συνόψισε αυτήν την ιδέα κατά τη διάρκεια της εικονικής συνόδου κορυφής της, λέγοντας: «Υπάρχει κάτι αλγοριθμικά εκεί που δημιουργεί αυτήν την εμμονή που νομίζω ότι είναι πολύ ανθυγιεινό για πολλούς ανθρώπους. Έχω πολλές ανησυχίες για άτομα που έχουν πάθει εμμονή με αυτό και αποτελεί μέρος της καθημερινής τους συνήθειας, αυτό είναι εθισμός».

https://twitter.com/nosparklemarkle/status/1316369250966216704?s=20

Επιπλέον η Μέγκαν κατηγορήθηκε από πολλούς για τον δικό της «εθισμό» στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram, που διαχειριζόταν -ειδικά όταν ήταν ανύπαντρη- για να προωθεί την δουλειά της ως ηθοποιός. Σε αυτό, μοιραζόταν πολύ συχνά στιγμές από την προσωπική της ζωή. Τον λογαριασμό της έκλεισε το 2018, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση ότι είναι ζευγάρι με τον τότε Πρίγκιπα Χάρι. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένας κοινός λογαριασμός του ζεύγους. Ωστόσο η Μέγκαν δήλωσε πως «για τη δική της αυτοσυντήρηση δεν διαχειριζόταν η ίδια τον λογαριασμό αυτό, αλλά μια ειδική ομάδα». Και αυτός ο λογαριασμός βέβαια έκλεισε όταν έπαψε το ζευγάρι να βρίσκεται εντός της προστασίας της Βασιλικής Οικογένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος