Λιβόρνο: Πανικός από έκρηξη σε διυλιστήριο (video)

Από ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπαστεί το Λιβόρνο της Ιταλίας μετά από μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο της πόλης στις 14.00 το μεσημέρι, τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών Αρχών, δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος. Ο δρόμος έκλεισε μπροστά από το διυλιστήριο, μεταξύ της Via Aiaccia και του κυκλικού κόμβου που οδηγεί στο Variante.

Πυροσβέστες από το Λιβόρνο, την Πίζα, τη Λούκα και τη Φλωρεντία, διάφορα οχήματα διάσωσης από όλες τις εθελοντικές ενώσεις και σχεδόν όλες οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έφθασαν άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «πρόκειται για φωτιά σε εργοστάσιο που ανήκει στην ιταλική Εταιρία Υδρογονανθράκων Eni».

Η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αλλά λίγο μετά τις 16.00 ενημέρωσε ότι η κατάσταση επανέρχεται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο δήμαρχος Luca Salvetti βρέθηκε από νωρίς στο διυλιστήριο για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Όσον αφορά τα σχολεία, δεν ζητήθηκε εκκένωση αν και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υιοθετήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: quilivorno.it

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος