Λονδίνο: «’Ερχονται πιο φωτεινές μέρες» – Oι δηλώσεις της απερχόμενης πρωθυπουργού Λιζ Τρας

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία της απερχόμενης πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας, ξεκίνησε με την φράση  ήταν «μεγάλη τιμή να είμαι πρωθυπουργός και να καθοδηγώ το έθνος στο πένθος για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄», ενώ ευχήθηκε στο νέο πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ “κάθε επιτυχία”.

Η πρωθυπουργός  των «49 ημερών», με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ομιλία της, υπερασπίστηκε το επίμαχο ζήτημα των φορολογικών περικοπών δηλώνοντας «πιο πεπεισμένη από ποτέ ότι όσοι ηγούνται πρέπει να είναι τολμηροί». Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Τρας είπε: «Συνεχίζουμε να παλεύουμε μέσα από μια καταιγίδα, αλλά πιστεύω στη Βρετανία, πιστεύω στον βρετανικό λαό και ξέρω ότι έρχονται πιο φωτεινές μέρες».

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνησή της ενήργησε “επειγόντως και αποφασιστικά” για να βοηθήσει σκληρά εργαζόμενες οικογένειες αλλά και για να βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να αποφύγουν τη χρεοκοπία ενώ πήρε πίσω την ενεργειακή ανεξαρτησία, ώστε «να μην βασιζόμαστε πλέον σε κακόβουλες ξένες δυνάμεις».

Η Τρας έφυγε από τη Ντάουνινγκ Στριτ καταχειροκροτούμενη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Χιου και τις δύο κόρες τους. Κατατευθύνεται στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή της στον βασιλιά Κάρολο.

Λονδίνο: «’Ερχονται πιο φωτεινές μέρες» – Oι δηλώσεις της απερχόμενης πρωθυπουργού Λιζ Τρας

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα κάνει τη δική του δήλωση γύρω στις 11:35 από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Σούνακ θα είναι ο τρίτος ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου σε επτά εβδομάδες.

Αφού επιλέχτηκε από τους βουλευτές των Τόρις τη Δευτέρα, ο Σούνακ προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει  “βαθιά οικονομική πρόκληση”, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών, παρά τις εκκλήσεις των Εργατικών, του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Πηγή: BBC 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος