Λίβανος: Εντείνει ο ισραηλινός στρατός τις επιδρομές του κατά της Χεζμπολάχ

Στο μέτωπο του Λιβάνου, η κλιμάκωση παραμένει η κυρίαρχη κατάσταση, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιδρομές του στα  νότια της χώρας , στοχεύοντας τη Χεζμπολάχ. Ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα του έπληξαν δέκα τοποθεσίες της Χεζμπολάχ ταυτόχρονα. Οι βομβαρδισμοί είχαν στόχο αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ρασάγια Αλ-Φαχάρ.

Η συνεχής κλιμάκωση προκαλεί  έντονους φόβους για την εξέλιξή της σε ευρύ περιφερειακό πόλεμο, ειδικά αφού ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου ενέκρινε στρατιωτικά σχέδια για τα επόμενα στάδια των μαχών αφού προηγουμένως διεξήγαγε αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στη βόρεια περιοχή.

Ο στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, ταξίαρχος Khalil Al-Helu, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην αίθουσα ειδήσεων στο «Sky News Arabia» ότι η σειρά των ισραηλινών επιδρομών που επηρέασαν πολλές τοποθεσίες και μέρη για περισσότερο από ένα μήνα οφειλόταν στην παρουσία της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη Συρία.

   Σύμφωνα με ισραηλινές εκτιμήσεις, σε οποιαδήποτε χερσαία επίθεση στον Λίβανο, το συριακό πεδίο δεν θα είναι ανεξάρτητο, καθώς η Χεζμπολάχ θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές της εντός της Συρίας για να απαντήσει στο Ισραήλ, με σκοπό τα δύο θέατρα επιχειρήσεων να μετατραπούν σε ένα. Τα συμπεράσματα έχουν ως εξής:

–         Το Ιράν και η Χεζμπολάχ προσπάθησαν πολλές φορές να δημιουργήσουν δομές μάχης στο Γκολάν για να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ.

–         Αυτή η εκστρατεία που πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Συρία,  πριν από εννέα χρόνια μέχρι σήμερα, είναι μια στρατηγική που ακολούθησε ο πρώην αρχηγός του επιτελείου του Ισραήλ, Gadi Eisenkot.

–         Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την απόφαση να καταδιώξει και να στοχεύσει τη Χεζμπολάχ όπου κι αν βρίσκονται.

–         Η τοποθέτηση των ισραηλινών δυνάμεων στα νότια σύνορα του Λιβάνου δείχνει τη στρατιωτική του ετοιμότητα για επίθεση και όχι για άμυνα.

–         Αυτό που συμβαίνει στη Συρία και τον Λίβανο δεν επιβάλλει διπλωματικά βάρη στο Ισραήλ.

–         Οι σύμμαχοι του Ιράν στην περιοχή συνδέονται με μια ενιαία αίθουσα επιχειρήσεων που διευθύνεται από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και με επικεφαλής τον Ιρανό αξιωματικό που σκοτώθηκε και στοχοποιήθηκε σήμερα, ο οποίος ήταν ο διοικητής των επιχειρήσεων στη Συρία και τον Λίβανο.

–         Η Χεζμπολάχ διαθέτει στρατηγικά όπλα που δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη πριν λάβει την έγκριση του Ιράν.

–         Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για πόλεμο.

–         Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν δεν επιθυμούν να κλιμακώσουν τα πράγματα στην περιοχή, αλλά το Ισραήλ τους πιέζει να το κάνουν λόγω των προκλητικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος