Λίντσεϊ Γκράχαμ: Ανυπομονώ να εξοργίσω τις ρωσικές αρχές υποστηρίζοντας το Κίεβο

Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος για την «οργή» της ρωσικής κυβέρνησης, που προέκυψε λόγω της υποστήριξής μου προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος καταζητείται στη Ρωσία. «Η συνειδητοποίηση ότι η δέσμευσή μου για την Ουκρανία έχει προκαλέσει την οργή του καθεστώτος Πούτιν μου φέρνει μεγάλη χαρά», έγραψε στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε προηγουμένως τα λόγια του Γκράχαμ για τον θάνατο των Ρώσων, χαρακτηρίζοντας μεγάλη ντροπή για τη χώρα να έχει έναν τέτοιο γερουσιαστή. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα πρότεινε στον Αμερικανό γερουσιαστή να εξηγήσει τι εννοούσε στην πραγματικότητα όταν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «ποτέ δεν ξόδεψαν χρήματα τόσο επιτυχώς». Ο Αμερικανός γερουσιαστής, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό πρόεδρο την Παρασκευή 26 Μαΐου, δήλωσε ότι η Αμερική δεν ξόδεψε ποτέ χρήματα τόσο επιτυχημένα όσο τώρα, επειδή οι Ρώσοι «πεθαίνουν».

Το Reuters ανέφερε αργότερα ότι το γραφείο του Ζελένσκι επεξεργάστηκε το βίντεο με τον Γκράχαμ, βγάζοντας τα λόγια του για τον θάνατο των Ρώσων και τα «καλά ξοδευμένα χρήματα» εκτός πλαισίου, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ειπώθηκαν σε μια σειρά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δημοσίευσε ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό γερουσιαστή λόγω των ρωσοφοβικών δηλώσεων που έκανε κατά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι και η Ερευνητική Επιτροπή κίνησε ποινική δίωξη εναντίον του Γκράχαμ, αναφέρει το Sputnik.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος