Τεργέστη: Η Αστυνομία εκκενώνει με αύρες τους απεργούς κατά του Green Pass – Συμπαράσταση της Δεξιάς στους διαδηλωτές (live video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Από το πρωί έχει ξεκινήσει Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης περίπου 1.000 απεργών ναυτεργατών και no pass, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της επιβολής του Green Pass στους χώρους εργασίας και που από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται εντός της Πύλης 4 του λιμένα της Τεργέστης. 

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ οι Αστυνομικές δυνάμεις αποτελούνται κυρίως από ΜΑΤ και προέβησαν στην ρίψη νερού από τις αύρες αλλά και δακρυγόνων αφού πρώτα ζήτησαν στους διαδηλωτές – μεγάλο μέρος των οποίων ήταν καθιστοί – να εκκενώσουν τον χώρο “εν ονόματι του νόμου”.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δύο διαδηλωτές αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Σημειωτέον, κάποια στιγμή οι ναυτεργάτες – οι οποίοι διακρίνονται από τις κίτρινες στολές τους – σχημάτισαν έναν ανθρώπινο φράχτη ώστε να αποφευχθεί η επαφή (και περαιτέρω επεισόδια) μεταξύ της Αστυνομίας και των no pass.

Ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα επεισοδίων, οι διαδηλωτές μετέβησαν σε πλησίον χώρο στάθμευσης, κάτι που θα τους επιτρέψει την συνέχιση της κινητοποίησης μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου. 

Άμεσες και οι πολιτικές αντιδράσεις από πλευράς της Δεξιάς. Ο Matteo Salvini (Lega) δήλωσε: “Την περασμένη εβδομάδα επιτράπηκε σε μια χούφτα νεοφασιστών να αναστατώσουν τη Ρώμη, σήμερα χρησιμοποιούνται αύρες εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων εργατών και πολιτών στην Τεργέστη. Πώς σκέφτονται στο Υπουργείο Εσωτερικών;” 

Σε παρόμοιο μοτίβο και η ηγέτης των “Αδελφών της Ιταλίας” (Fratelli d’Italia), Giorgia Meloni, η οποία σε ανάρτησή της σε κοινωνικά δίκτυα δήλωσε ως “η ίδια Κυβέρνηση που δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει ένα παράνομο rave”, “δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του (συνδικάτου εργατών) CGIL” και δεν έκανε “τίποτα για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ζώνες διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματικότητας” τώρα “βγάζει από τις αποθήκες αύρες για να τις χρησιμοποιήσει εναντίον εργαζομένων που απεργούν ειρηνικά κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος