Ο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη – Επαφές με ηγέτες για την Ουκρανία

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου.

Το ταξίδι αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις στις χώρες του ΝΑΤΟ, την Πολωνία και τη Ρουμανία την περασμένη εβδομάδα, για να συζητήσει με τους ηγέτες την αυξανόμενη προσφυγική κρίση στην Ανατολική Ευρώπη που πυροδότησε η ρωσική εισβολή και να υπογραμμίσει την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συγκάλεσε  Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. “Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί” ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Σε αυτούς τους καιρούς δοκιμασιών, η υπερατλαντική μας δράση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου για να συζητήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας” ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο τονίζει εξάλλου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.

Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, μετά τον πολύ στενό συντονισμό μας για την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο” σημείωσε.

Πηγή: Associated Press/ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος