Λευκορωσία: Τα πρώην McDonald’s μετονομάζονται σε Mak.by

Μετά την αποχώρηση της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων McDonald’s, η εταιρία που ανέλαβε τα εστιατόρια στη Λευκορωσία ανακοίνωσε τη μετονομασία τους σε «Mak.by», προκειμένου να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από τα αντίστοιχα στη γειτονική Ρωσία.

Μέχρι πρότινος, είχε αποφασιστεί τα πρώην McDonald’s στη Λευκορωσία να μετονομαστούν σε «Vkusno & tochka», όπως έχει ήδη γίνει στη Ρωσία. Άγνωστο το γιατί, όμως, υπήρξε αλλαγή πλάνων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η McDonald’s είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από την αγορά της Λευκορωσίας, επικαλούμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Τα καταστήματα της αλυσίδας δεν θα λειτουργούν πλέον ως McDonald’s και δεν θα σερβίρουν το μενού μας», είχε υπογραμμίσει.

Η πολυεθνική αλυσίδα γρήγορης εστίασης ήταν από τις πρώτες δυτικές φίρμες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Ο νέος ιδιοκτήτης Αλεξάντερ Γκόροφ μετονόμασε τα εστιατόρια σε «Vkusno & tochka», αποδεχόμενος τροποποιήσεις στο εμπορικό σήμα και στις ονομασίες των προσφερόμενων πιάτων.

Στη Λευκορωσία, ο νέος ιδιοκτήτης υιοθέτησε ως επωνυμία το «Mak.by» ανάμεσα σε περίπου 1.500 προτάσεις από πελάτες και προσωπικό. Ωστόσο, ο συσχετισμός με τη γνωστή αλυσίδα είναι εμφανής, παρά την αλλαγή του λογότυπου και του μενού.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε αποκαλύψει ότι παρενέβη προσωπικά στη διαδικασία μετονομασίας, παρότι το φθινόπωρο είχε εκφραστεί με απαξιωτικά σχόλια για την αλυσίδα που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. «Κι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε όσα και τα McDonald’s – για όσους το επιθυμούν – και ακόμη καλύτερα! (…) Λέτε να μην έχουμε κανέναν που να μπορεί να κόψει ένα ψωμάκι στη μέση και να χώσει ανάμεσα ένα κομμάτι κρέας, πατάτες και λίγη σαλάτα;», έλεγε τότε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος