Λευκορωσία: Στις 11:00 οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο δρόμος για τις πολυαναμενόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας άνοιξε έπειτα από ένα διπλωματικό θρίλερ.

Η συμφωνία Μόσχας-Κιέβου για έναρξη διαπραγματεύσεων ήρθε την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδινε εντολή να τεθούν σε επιφυλακή οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας επικαλούμενος την εχθρική στάση της Δύσης.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένκσι συμφώνησε “χωρίς να τρέφει ελπίδες” όπως είπε, δηλώνοντας ότι έχει λάβει την διαβεβαίωση του Λουκασένκο ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μετακίνση στρατευμάτων απο τη Λευκορωσία στην Ουκρανία.

«Στη Λευκορωσία όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένουμε τις δύο αντιπροσωπείες» αναφέρει σε ανάρτησή του Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δίνοντας την εικόνα από το τραπέζι όπου θα καθήσουν οι δύο αντιπροσωπείες.

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ δήλωσε: «Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν μόλις φτάσουν όλες οι αντιπροσωπείες στο σημείο συνάντησης».

«Όπως πάντα: Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά αφήστε τους να προσπαθήσουν», είπε νωρίτερα ο Ζελένσκι.

Οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Μόσχα, στη Λευκορωσία, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Αχιλλέα Πατσούκα.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, καθώς Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι εοιμάζονται να συναντηθούν στα σύνορα Ουκρανίας- Λευκορωσίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος