Ο Πούτιν διέταξε να τεθούν σε ετοιμότητα οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις (video)

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε να τεθούν σε ετοιμότητα οι ρωσικές δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής εν μέσω των εντάσεων με τη Δύση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταδίδει το Associated Press.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με τους ανώτατους αξιωματούχους του, ο Πούτιν υποστήριξε την Κυριακή ότι ηγετικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ είχαν κάνει «επιθετικές δηλώσεις» ενώ η  Δύση επιβάλλει σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Αχιλλέας Πατσούκας, ύστερα από συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έδωσε διαταγή στον στρατό να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε υψηλό συναγερμό λόγω των «επιθετικών δηλώσεων» του ΝΑΤΟ.

Η συμμαχία, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όχι μόνο έχει προβεί σε μη φιλικές ενέργειες κατά της Ρωσίας στον οικονομικό τομέα αλλά επέτρεψε σε ανώτατους αξιωματούχους να προβούν σε επιθετικές δηλώσεις προς τη Μόσχα.

Απαράδεκτη κλιμάκωση χαρακτήρισε την απόφαση Πούτιν να θέσει σε ετοιμότητα τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις,  η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Πηγές: Associated Press, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος