Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ενέκρινε την θανατική ποινή σε αξιωματούχους καταδικασμένους για προδοσία

Ο νόμος που υπέγραψε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, αποφασίστηκε στο πλαίσιο των αλλαγών στον ποινικό κώδικα με στόχο την ενίσχυση της καταπολέμησης των «εγκλημάτων εξτρεμιστικού και αντι-κρατικού προσανατολισμού»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο προχώρησε σήμερα (09.03.2023) στην υπογραφή νόμου που θα επιτρέπει τη θανατική ποινή σε βάρος αξιωματούχων που έχουν καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο νόμος που υπέγραψε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, αποφασίστηκε στο πλαίσιο των αλλαγών στον ποινικό κώδικα με στόχο την ενίσχυση της καταπολέμησης των «εγκλημάτων εξτρεμιστικού και αντι-κρατικού προσανατολισμού» της Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία στενός σύμμαχος της Ρωσίας, είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης στην οποία ισχύει ακόμη η θανατική ποινή. Ισχύει για εγκλήματα όπως ο φόνος ή οι τρομοκρατικές πράξεις.

Οι εκτελέσεις γίνονται με μια βολή στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Με βάση μια άλλη αλλαγή που εγκρίθηκε σήμερα από τον Λουκασένκο, οποιοσδήποτε κριθεί ένοχος για «δυσφήμιση» των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας θα φυλακίζεται. Η Ρωσία έχει εγκρίνει παρόμοιο νόμο μετά την εισβολή της στην γειτονική Ουκρανία λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Λευκορωσία δεν έχει στείλει στρατό στην Ουκρανία, αλλά επέτρεψε στην Ρωσία να χρησιμοποιεί το έδαφος της ως σημείο εκκίνησης των επιχειρήσεων της τον Φεβρουάριο του 2022 και έκτοτε αφήνει τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (δρόνους) να χρησιμοποιούν τον εναέριο της χώρο για να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος