Λαβρόφ για Ζελένσκι: Δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης – δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του

Array

Τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν ενδιαφέρεται για τον λαό του» κατηγόρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι οι ιδέες του Ζελένσκι είναι επίσης ενδεικτικές του «ρατσισμού» από τον οποίο διακατέχεται η ουκρανική κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός πρόεδρος είχε ταχθεί πρόσφατα υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτούσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εκεί.

Ακόμα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν παρέλειψε να επικρίνει έντονα τη Δύση. Η «υστερική αντίδραση» στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (σ.σ. όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία) επιβεβαίωσε, κατά τον Λαβρόφ, τη θέση του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος ήταν «απολύτως απαραίτητος».

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, η Μόσχα κατέστρεψε τα «γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης», που φιλοδοξούσε να μετατρέψει την Ουκρανία σε μόνιμη απειλή για τη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του Λαβρόφ που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος