Λαβρόφ: Εάν γινόταν 3ος παγκόσμιος, θα γινόταν με πυρηνικά και θα ήταν καταστροφικός (RIA)

Στη δήλωση ότι αν επρόκειτο να γίνει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θα περιλάμβανε πυρηνικά όπλα και θα ήταν καταστροφικός, προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η δήλωση προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας καθώς από χθες οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν, μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς της Δύσης για στήριξη και με στρατιωτικό υλικό της ουκρανικής πλευράς, αλλά και για σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Παράλληλα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS το οποίο επικαλείται το Reuters είπε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά, κάνοντας λόγο για “πραγματικό κίνδυνο” που η Ρωσία “θα αντιμετωπίσει”.

Η Ρωσία εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία σε μια ειδική επιχείρηση, όπως την αποκαλεί, με σκοπό να αποστρατιωτικοποιήσει και να “αποναζιστικοποιήσει” τη χώρα, δικαιολογία την οποία χαρακτήρισαν προπαγάνδα τόσο το Κίεβο, όσο και η Δύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος