Θ. Πλεύρης στις Βρυξέλλες: Να αρχίσουμε να συζητάμε για τη διάρκεια των πιστοποιητικών

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, την ανάγκη αύξησης της τρίτης δόσης σε όλους τους πολίτες, αλλά και την έναρξη της συζήτησης για τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα θέσει στο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ – το πρώτο επί υπουργίας του- ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Την ίδια στιγμή η Επίτροπος, Υγείας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου επισήμανε σε δηλώσεις της “την πολύ δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση, με την πανδημία του  Covid-19, σε όλα τα κράτη-μέλη, η οποία έγινε ιδιαίτερα δύσκολη με την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον».

Η κ. Κυριακίδου συμπλήρωσε: “Σήμερα, θα καλέσω όλους τους Υπουργούς Υγείας, να κλείσουν το κενό της ανοσοποίησης, να αυξήσουν το άνοιγμα των προγραμμάτων εμβολιασμού και παράλληλα όταν είναι απαραίτητο, να εμμένουν σε μη φαρμακευτικά μέτρα με τη χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις αναθεωρημένες εντολές του ΕΜΑ, του ECDC, θα συζητήσουμε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον καρκίνο, τη στρατηγική για τα φάρμακα και την HERA. Πρόκειται για ανασπόσπαστους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και αυτός είναι ο δρόμος που χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά: να εργαζόμαστε μαζί με αλληλεγγύη και προετοιμαζόμενοι για το μέλλον.

Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά. Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι ότι αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που συνεχώς εξελίσσεται με την παραλλαγή Όμικρον”.

Στις δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στο Συμβούλιο, ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε χαρακτηριστικά: “Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως και για την μεγάλη πρόκληση για την πανδημία Covid-19, που αντιμετωπίζουμε και από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η Τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών.”

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Βρυξέλλες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος