Κύπρος: Προληπτική εκκένωση οικισμού στην Πάφο λόγω πυρκαγιάς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πύρινο μέτωπο στα χωριά Σίμου και Γιόλου στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής συμμετείχαν εξ αρχής 3 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμό Πόλις και Στρουμπιού. Από Τμήμα Δασών ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και από Ταμείο Θήρας 1 Φ.Μ.Π. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δράσης ΙΚΑΡΟΣ 2. Ανταποκρίνονται ακόμα δύο Πυροσβεστικά Αεροσκάφη δασών, το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σε ρόλο εναέριου συντονισμού.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν μεμονωμένες κατοικίες, αναφέρει ο κος Κεττής. Συνολικά στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Επαρχίας Πάφου. Από το Τμήμα Δασών 4 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθητής γαιών, από το Ταμείο Θήρας 1 Φ.Μ.Π. και από την Επαρχιακή Διοίκηση 2 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ για τον εναέριο συντονισμό).Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Επιπρόσθετη βοήθεια προσφέρουν πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ., ενώ αυτήν την ώρα τα εναέρια μέσα ενισχύονται και με δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.

Ανταπόκριση Μ. Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος