Κύπρος: Καταγγελία για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας – Ποια η σύνδεσή του με την Ελλάδα

Επιστολή με την οποία ζητά διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο, το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Οπως επισημαίνει, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα με την οποία του ζητά όπως διερευνηθούν καταγγελίες για κύκλωμα, το οποίο μπορεί να ναρκώνει και βιάζει νεαρές κοπέλες στην Κύπρο.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Σαββίδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σημειώνει: Έλαβα την επιστολή του κ. Χριστοφίδη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του. Η θέση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως του την ανέφερα, είναι ότι εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες & στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου στη Βουλή, λέγοντας ότι η επιστολή του κ. Χριστοφίδη κοινοποιήθηκε και στην ίδια, μίλησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα γίνει έρευνα. «Η Δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, δεν έχουν σχέση τα ονόματα έχει σχέση να δούμε κατά πόσο υπάρχει υπόθεση», απάντησε η Στέφη Δράκου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στις καταγγελίες εμπλέκονται ηχηρά ονόματα. Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι επίσημη καταγγελία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα μίλησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης. Σύμφωνα με το Sigmalive, ο Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε όρτι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος. Είπε μάλιστα ότι σήμερα θα αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα επιστολή με όλα όσα έχει ενώπιον του.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του κοινοβουλίου της Κύπρου», είπε.

Αναφορικά με την Κύπρο ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. Έκανε λόγο για ύπαρξη ναρκωτικών και στημένων παιχνιδιών ενώ τα πλοκάμια των κυκλωμάτων αυτών εξαπλώνονται και σε άλλες χώρες.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν Κύπριες – θύματα είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν έφθασε κοντά του κάτι παρόμοιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος αν χρειαστεί να ταξιδέψει και στην Κύπρο και στη Θεσσαλονίκη αν χρειαστεί προκειμένου να καταθέσει στοιχεία.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος