Κύπρος: Επτά χριστουγεννιάτικα χωριά υποδέχονται μικρούς και μεγάλους προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία

Array

Επτά πανέμορφες παραδοσιακές περιοχές της Κύπρου φόρεσαν τα γιορτινά τους και προσκαλούν το κοινό στον χριστουγεννιάτικο κόσμο τους, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και αμέτρητες αυθεντικές εμπειρίες.

Από τις 26 Νοεμβρίου, ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το Φικάρδου διαχέουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, εντυπωσιάζοντας ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Κύπρου μέσα από τους ειδικά διαμορφωμένους διάκοσμους και δραστηριότητες, όλα απόλυτα συνυφασμένα με το κλίμα των ημερών.

Στα επτά χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, περίπτερα με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, εργαστήρια οινογαστρονομίας και χειροτεχνίας, δραστηριότητες στη φύση, ξεναγήσεις στα χωριά, εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής με πεντανόστιμα γιορτινά μενού και άλλες πολλές εκπλήξεις, πάντα με μια κυπριακή ”πινελιά”.

Η λειτουργία των επτά χριστουγεννιάτικων χωριών της Κύπρου έρχεται κατόπιν προκήρυξης Σχεδίου Επιχορήγησης για Κοινοτικά Συμβούλια και Ορεινούς / Ακριτικούς / Απομακρυσμένους Δήμους που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων χωριών για την παρούσα εορταστική περίοδο από το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου. Ακολούθησε υποβολή αιτήσεων στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, αξιολόγησή τους και επιλογή από το εν λόγω υφυπουργείο στα τέλη Ιουλίου του 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ακολούθησε την μεγάλη επιτυχία και τις θετικές εντυπώσεις που άφησε η διοργάνωση χριστουγεννιάτικων χωριών κατά την περίοδο 2021-2022, οπότε και λειτούργησαν χριστουγεννιάτικα χωριά σε 5 ορεινές κοινότητες. Φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά δύο.

Σε σχετική του ανακοίνωση το υφυπουργείο Τουρισμού υπενθυμίζει ότι τα χριστουγεννιάτικα χωριά είναι μια ξεχωριστή και αλλιώτικη πρωτοβουλία, που περιλαμβάνεται στις προσπάθειες του υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω συγκεκριμένων σημάτων ποιότητας (Labels), στο πλαίσιο της οποίας οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν και θα φωταγωγηθούν εορταστικά, στο πνεύμα και τον ρομαντισμό των ημερών, υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών. Απώτερος στόχος του υφυπουργείου είναι τα χριστουγεννιάτικα χωριά να καταστούν θεσμός, να διαφοροποιηθούν από αυτά των πόλεων της Κύπρου και του εξωτερικού, και κάθε χρόνο να αυξάνονται και να εμπλουτίζονται για να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά θα λειτουργήσουν στις εν λόγω περιοχές μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος