Κρεμλίνο: Το «κλειδί» τερματισμού της σύγκρουσης στις ΗΠΑ

Array

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «έχει το κλειδί για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμη να το χρησιμοποιήσει». «Αντ’ αυτού «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία», υποστήριξε στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Λιν Τρέισι αναμένεται να συμμετάσχει σε συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε παράλληλα το πρακτορείο Ria Novost;i, υπενθυμίζοντας ότι οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Την περασμένη εβδομάδα το Κρεμλίνο απέρριψε την ιδέα ότι οι δύο πλευρές μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση στα μισά της προεδρικής θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Η Μόσχα έχει στο παρελθόν κατηγορήσει την Ουκρανία ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσινγκτον και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ παρατείνουν τη σύγκρουση με το να εφοδιάζουν το Κίεβο με όπλα. Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο και ότι η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της.

Το Κρεμλίνο απέρριψε επίσης την κίνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν την οργάνωση μισθοφόρων Wagner διεθνή εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον «δαιμονοποιεί» την οργάνωση εδώ και χρόνια χωρίς καμία βάση.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας καθώς η Ρωσία προσαρμόζει τη ζωή με βάση τέτοιου είδους περιορισμούς. Το Τόκιο αυστηροποιεί τις οικονομικές του κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μετά το τελευταίο κύμα φονικών πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος