Δυτικό μέτωπο κατά Μόσχας: Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση Μπάιντεν να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία

Array

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτή η αποστολή είναι μέρος της ευρύτερης προσπάθειας από τους συμμάχους που δείχνει ότι εξακολουθούν να είναι ενωμένοι απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θα συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι τα Abrams που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα βοηθήσουν το Κίεβο να απελευθερώσει εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως «επιθετική απειλή».

Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι η μεταφορά των αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια μακρά διαδικασία.

Οι ΗΠΑ στέλνουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία – Τι ώθησε τον Αμερικανό πρόεδρο να πάρει αυτή την απόφαση

H σημερινή απόφαση σηματοδοτεί μια «καμπή» σε αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος σύντομα κλείνει έναν χρόνο. Και αυτό όχι μόνο γιατί πρόκειται για διαφορετικού τύπου οπλικά συστήματα, τα οποία μέχρι σήμερα δίσταζε η Ουάσινγκτον να στείλει στην Ουκρανία, με το φόβο κλιμάκωσης, αλλά γιατί ενδεχομένως ανοίγει τον δρόμο και για αλλά οπλικά συστήματα που δεν θα έχουν αμυντικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη.

Κυρίως όμως, η σημερινή απόφαση αποδεικνύει ότι η Δύση με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να λαμβάνει από κοινού κρίσιμες αποφάσεις, παραμένει ενωμένη, ισχυρή και αποφασισμένη να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος