Κρεμλίνο: Προβοκάτσια το μακελειό στο Κραματόρσκ – «Προβλέψιμο» το τέλος της ρωσικής επιχείρησης – Το μήνυμα στον φονικό πύραυλο

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι η πυραυλική επίθεση που άφησε 39 νεκρούς και 100 τραυματίες στο σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας έγινε από ρωσικές δυνάμεις.

«Οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U, τα θραύσματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, χρησιμοποιούνται μόνο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας ενώ ουκρανικές και δυτικές πηγές απάντησαν άμεσα:

«Ήταν ένα πύραυλος Tochka-U, μια βόμβα διασποράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της ουκρανικής αστυνομίας, μιλώντας για «κατευθυνόμενο πύραυλο που υποδηλώνει σκόπιμη επίθεση σε γνωστό χώρο εκκένωσης».

Στα απομεινάρια, διακρίνεται με λευκή μπογιά μήνυμα στα ρωσικά «Για τα παιδιά», ή σε ελεύθερη μετάφραση σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, «για ό,τι έχει γίνει στα παιδιά».

«Ο σκοπός της επίθεσης του καθεστώτος του Κιέβου ήταν να διαταραχθεί η μαζική έξοδος των κατοίκων από την πόλη προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως «ανθρώπινη ασπίδα» για την υπεράσπιση των θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργίο Άμυνας και υποστήριξε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της Ουκρανίας από την πόλη Dobropillya, περίπου 45 χιλιόμετρα (27 μίλια) νοτιοδυτικά του Kramatorsk.

Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο πύραυλος ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

Το Κρεμλίνο στο μεταξύ ανακοίνωσε πως αυτό που αποκαλεί ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει στο «προβλέψιμο μέλλον», αφού επιτευχθούν οι σκοποί της και πως η εργασία γίνεται τόσο από τον ρωσικό στρατό όσο και από τους Ρώσους διαπραγματευτές για την ειρήνη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η Μόσχα καταλαβαίνει πως ορισμένες χώρες που είχαν προσπαθήσει να υιοθετήσουν μια ισορροπημένη θέση υπέστησαν πίεση στη χθεσινή ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ουκρανικά στρατεύματα στον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ, τον οποίο χρησιμοποιούν χιλιάδες εκτοπισμένοι για να απομακρυνθούν.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε και αρχείο από το λευκορωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belta που μετέδιδε ότι στην κοινή επιχειρησιακή άσκηση Λευκορωσίας-Ρωσίας «Allied Resolve – 2022» , που προηγήθηκε της ρωσικής εισβολής, υπήρξαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τακτικά συγκροτήματα Tochka-U.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος