Κρεμλίνο: Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών περιπλέκουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ευρώπη για «έλλειψη διορατικότητας» κατακεραυνώνοντας τις απελάσεις περισσότερων από 120 Ρώσων διπλωματών λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Ο περιορισμός των δυνατοτήτων επικοινωνίας σε διπλωματικό επίπεδο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες υποδηλώνει έλλειψη διορατικότητας που θα περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε ξανά τους ισχυρισμούς πως ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκτελώντας αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούκα και μίλησε για «τερατώδη πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

«Είναι απλά ένα καλά σκηνοθετημένο –αλλά τραγικό– σόου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Είναι πλαστογραφία που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό – και δεν θα έχει αποτέλεσμα».

«Καλούμε και πάλι τη διεθνή κοινότητα: αποσυνδεθείτε από τέτοιου είδους συναισθηματικές αντιλήψεις και σκεφθείτε λογικά», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Συγκρίνετε τα γεγονότα και καταλάβετε με τι είδους τερατώδη πλαστογραφία έχουμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τέτοιου είδους σχόλια είναι απαράδεκτα και δεν ταιριάζουν σε Αμερικανό ηγέτη.

«Οι Αμερικανοί δεν αναμένεται να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους πρακτική», είπε ο Πεσκόφ χαρακτηρίζοντας αναμενόμενο να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο δεν απορρίπτεται η πιθανότητα συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι «αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν θα υπάρχει συμφωνία σε ένα κείμενο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος