Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν έχει πλέον περιορισμούς ως προς το πού τοποθετεί τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, αφού η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον ότι δεσμεύεται από το μορατόριουμ ενώ το χάσμα με την Ουάσιγκτον φαίνεται να βαθαίνει.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι η Μόσχα δεν δεσμεύεται πλέον από το μορατόριουμ – κληροδότημα της Συνθήκης που υπέγραψαν οι Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1987 και από το οποίο το 2018, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πύραυλοι μέσου και μικρότερου βεληνεκούς είναι χερσαίοι βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ που μπορούν να διανύσουν απόσταση μεταξύ 500 και 5.500 χιλιομέτρων και συνήθως φέρουν πυρηνικό φορτίο και όπως είχε προειδοποιήσει το καλοκαίρι του 2024 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναπτυχθούν σε απάντηση της ανάπτυξης αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία από το 2026.

Η νέα ενημέρωση του Κρεμλίνου αναφέρει επίσηςότι η Ρωσία μπορεί να επιλέγει τους εμπορικούς της εταίρους.

Με τη φράση αυτή ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στην προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου ότι η Ινδία και η Κίνα θα υποστούν δασμούς για την αγορά ρωσικής ενέργειας, ως συνέπεια της άρνησης της Μόχας για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία. Την Παρασκευή εκπνέει η νέα προθεσμία του Ντόναλντ Τραμπ για «εκεχειρία ή νέες κυρώσεις» κατά της Μόσχας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος