Κούβα: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τις ποινές ισόβιας κάθειρξης σε βάρος δυο δολοφόνων γυναικών

Τις ποινές ισόβιας κάθειρξης σε δύο Κουβανούς γυναικοκτόνους επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καθώς οι γυναικοκτονίες στη χώρα αυξάνονται εκρηκτικά, σύμφωνα με ανεξάρτητες οργανώσεις.

Το δικαστήριο διευκρίνισε πως ο Γαδιέρ Ντέλβα δολοφόνησε στην Αβάνα «την πρώην σύζυγό του και μητέρα του μοναδικού παιδιού τους», ενώ ο Αλεξάντερ Νάπολες δολοφόνησε στην κεντρική επαρχία Σιέγο ντε Άβιλα «την πρώην σύντροφο του όταν αποφάσισε να τον χωρίσει».

Οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου που επικύρωσαν τις ποινές ακολούθησαν τις εφέσεις που άσκησαν χωριστά οι καταδικασθέντες στις αποφάσεις κατώτερου δικαστηρίου.

Το δικαστήριο «έλαβε υπόψη το γεγονός» πως τα εγκλήματα αυτά θα «σημαδέψουν ανεξίτηλα το μέλλον των ανηλίκων παιδιών των θυμάτων» και προκάλεσαν «απόλυτη αποστροφή και απόλυτη απόρριψη από πλευράς της κοινωνίας, που υπερασπίζεται την ισότητα, τη μη βία και την αποφυγή αποκλεισμών».

Οι δυο καταδίκες για βίαιους θανάτους γυναικών είναι οι πρώτες που δημοσιοποιούνται μετά την υιοθέτηση στην Κούβα τον Μάιο του 2022 νέου ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει βαριές ποινές, ακόμη ακόμη και αυτή του θανάτου, για την βία κατά του άλλου φύλου.

Στην χώρα καταγράφτηκαν 27 γυναικοκτονίες μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου, σύμφωνα με τις ανεξάρτητες συλλογικότητες Alas Tensas και Yo sí te creo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος