Κοσσυφοπέδιο: Το κράτος καθορίζει μόνο του τις προϋποθέσεις για ψηφοφορία στην επικράτεια του, δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης

Ο Αμερικανός πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο Jeffrey Hovenier τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει τη θέση τους σχετικά με τη διεξαγωγή σερβικών εκλογών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Επίσης σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης πρόσθεσε, το Κοσσυφοπέδιο έχει το δικαίωμα να καθορίσει τις προϋποθέσεις για τις εκλογές άλλων κρατών στην επικράτειά του.

“Η θέση μας δεν έχει αλλάξει από τότε που τέθηκε για πρώτη φορά αυτό το ζήτημα το 2022. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την απογοήτευσή μας που η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου επέλεξε να μην συνεχίσει τη μακροχρόνια πρακτική να επιτρέπει στον ΟΑΣΕ να συλλέγει τα ψηφοδέλτια των Σέρβων ψηφοφόρων με δικαίωμα ψήφου που ζουν στο Κόσοβο».

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ακράδαντα ότι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου σε όλες τις χώρες θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στις δημοκρατικές διαδικασίες. Άρα, ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, το Κοσσυφοπέδιο έχει το δικαίωμα να καθορίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι εκλογές άλλων κυρίαρχων κρατών στο έδαφός του», είπε ο Jeffrey Hovenier.

Πηγή:abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος