Βρετανικός τύπος: “Απερίσκεπτες” οι αναστολές χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca

«Απερίσκεπτους» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Daily Mail τους Ευρωπαίους ηγέτες, για την απόφαση τους να αναστείλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca/Οξφόρδης, υπογραμμίζοντας ότι θα «διακινδυνεύσουν ζωές», την ίδια ώρα που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού”.

«Χάος» φέρνει η απόφαση των μεγάλων χωρών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, να αναστείλουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca/Οξφόρδης κατά του κορονοϊού, λόγω ανησυχιών για περιστατικά θρόμβωσης, σχολιάζει στο πρωτοσέλιδό της η Daily Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η κίνηση έχει εκπλήξει τους Βρετανούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές”.

Δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν αυτό που κάνουν“, ανέφερε μια πηγή στην Daily Mail η οποία πιστεύει ότι οι αναστολές είναι “απερίσκεπτες” και θα μπορούσαν να κοστίσουν ζωές.

Η Daily Express αποκαλεί την συγκεκριμένη κατάσταση ως “επαίσχυντη” και αναρωτιέται «ποιος είναι ο ρόλος της ΕΕ;» ενώ η εφημερίδα Independent αναφέρει ότι οι περιπτώσεις θρόμβωσης “θα μπορούσαν να είναι συμπτωματικές”.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος