Β. Κικίλιας: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca (video)

Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και κάλεσε όσοι πολίτες έχουν ραντεβού για εμβολιασμό να πάνε κανονικά. Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην προγραμματισμένη της συνεδρίαση αναμένεται να συζητήσει και το θέμα της AstraZeneca.

“Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά», επισήμανε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή λέγοντας: «Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί, εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο. Συνιστώ ψυχραιμία, προσοχή» τόνισε.  

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών και των εμβολίων μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό. Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, έναν σημαντικό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος