Τουρκία – Αρμενία: Στις 14 Ιανουαρίου ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στη Μόσχα

Ειδικοί απεσταλμένοι από την Τουρκία και την Αρμενία θα συμμετάσχουν στον πρώτο γύρο των συνομιλιών με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 14 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς Άγκυρα και Γερεβάν καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των δεσμών τους έπειτα από χρόνια εχθρότητας.

«Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των ειδικών απεσταλμένων Τουρκίας και Αρμενίας θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, στις 14 Ιανουαρίου», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μία ανακοίνωση, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν μία ειρηνευτική συμφωνία «ορόσημο» το 2009 για την αποκατάσταση των δεσμών τους και το άνοιγμα των συνόρων τους έπειτα από δεκαετίες, ωστόσο η συμφωνία δεν επικυρώθηκε ποτέ και οι σχέσεις τους παρέμειναν τεταμένες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι, η Άγκυρα υποστήριξε το Αζερμπαϊτζάν και κατηγόρησε το Γερεβάν για κατοχή αζέρικων εδαφών.

Η Τουρκία και η Αρμενία διόρισαν ειδικούς απεσταλμένους στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος