Τουλάχιστον οκτώ φρουροί νεκροί σε επίθεση στο Αφγανιστάν

Οκτώ φρουροί ασφάλειας πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα κοντά σε κεντρική αμερικανική βάση στην επαρχία Παρουάν, στα ανατολικά του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η επίθεση σημειώθηκε στην διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. “Δέκα φρουροί ασφάλειας ταξίδευαν με ένα όχημα προς την αεροπορική βάση Μπαγκράμ, όταν δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους γύρω στις 22:00 χθες το βράδυ (τοπική ώρα). Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν οι οκτώ και τραυματίστηκαν οι άλλοι δύο,” σύμφωνα με δηλώσεις τοπικής πηγής ασφάλειας στο Xinhua.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, ενώ διεξάγεται έρευνα.

Η αεροπορική βάση Μπαγκράμ βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας Καμπούλ, ενώ αποτελεί κέντρο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για τις αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις κατά τα τελευταία 16 χρόνια.

Οι ένοπλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν, αμέσως μετά την επίθεση σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος