Το ΝΑΤΟ απέλασε οκτώ Ρώσους διπλωμάτες – Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα

Επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ την αποκάλυψη του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News ότι αποφάσισε να μειώσει τη σύνθεση της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στη συμμαχία στις Βρυξέλλες, από 20 σε 10 υπαλλήλους, στερώντας τη διαπίστευση από οκτώ διπλωμάτες και περικόπτοντας θέσεις δύο ακόμη Ρώσων υπάλληλων . Σύμφωνα με Sky News, αυτή η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στις «εχθρικές δραστηριότητες της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια».

Όπως αναφέρεται από την πλευρά του ΝΑΤΟ: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αποσύρει τη διαπίστευση 8 μελών της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ, τα οποία ήταν αδήλωτοι αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών. Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να διαπιστεύσει στο ΝΑΤΟ σε 10. Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Ενισχύσαμε την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο».

Τα δέκα μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες έως τις 31 Οκτωβρίου. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου η απάντηση που θα δώσει η Μόσχα στις Βρυξέλλες, θα είναι ίδιο στο μήκος κύματος, με 10 υπαλλήλους της μόνιμης αποστολής του ΝΑΤΟ στη ρωσική πρωτεύουσα να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.

Αντιδρώντας, ο Λεοντίν Σλούτσκι, ανώτερος Ρώσος βουλευτής, δήλωσε πως η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι στην απόφαση του ΝΑΤΟ. Ο Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, τόνισε επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν θα ανταποδώσει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Η μόνιμη αποστολή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές για την απέλαση οκτώ Ρώσων διπλωματών από τις Βρυξέλλες από τη συμμαχία. «Δεν θα υπάρξουν σχόλια από την πλευρά μας», δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης στο TASS

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιβεβαίωσε ότι η αποστολή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ μειώθηκε από τα 20 στα 10 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες , επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου της Συμμαχίας.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Ανταπόκριση για την ΕΡΤ: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος