Τις ΗΠΑ “χτυπά” ο Ντόριαν με ανέμους 150 χλμ – Πάνω από 30 νεκροί στις Μπαχάμες

Ολοένα και ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων του Ντόριαν στις Μπαχάμες. Ήδη οι καταμετρημένοι νεκροί είναι τουλάχιστον 30, ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, αγνοούμενοι στα χαλάσματα και τις πλημμυρισμένες εκτάσεις που άφησε πίσω του ο τυφώνας.

Όσο υποχωρούν τα νερά, τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της τραγωδίας στις Μπαχάμες. Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί για αδιανόητο αριθμό θυμάτων, καθώς είναι χιλιάδες οι αγνοούμενοι.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, ενώ κάτοικοι επιστρέφουν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα σπίτια τους για να δουν μόνο συντρίμμια.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως πάνω από 70.000 άνθρωποι χρειάζονται καταφύγιο, τρόφιμα και νερό και περιγράφουν την κατάσταση στις Μπαχάμες απελπιστική.

Υποβαθμισμένος αλλά ακόμα επικίνδυνος, σαρώνει τις ΗΠΑ

Με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν σε ταχύτητα τα 150 χιλιόμετρα την ώρα ο Ντόριαν, που έχει υποβαθμιστεί σε κατηγορία 1 έπληξε τη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα. Προκάλεσε πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα.

Πάνω από 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στις παράκτιες περιοχές, πολλές από τις οποίες έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

Ο Ντόριαν αναμένεται να κινηθεί προς τα βόρεια αργότερα σήμερα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου να πλήξει με καταρρακτώδεις βροχές το Ναντάκετ Άιλαντ και το Μάρθα’ς Βάινγιαρντ, στη Μασαχουσέτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: Μπαχάμες: Αυξάνεται συνεχώς ο απολογισμός των νεκρών-Προς Νότια Καρολίνα και Βιρτζίνια ο Ντόριαν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος