Σε σοβαρή κατάσταση μετά από εγχείρηση ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Την αποκάλυψη ότι η υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο μετά από εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη, έκανε σήμερα το CNN, επικαλούμενο πληροφορίες Αμερικανού αξιωματούχου. Οι συχνές επισκέψεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στο ιερό όρος Παεκτού το τελευταίο διάστημα επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του, λένε οι ανώνυμες πηγές από τη Βόρεια Κορέα. Σημειώνουν ότι ο δικτάτορας είχε καρδιολογικά προβλήματα από τον περασμένο Αύγουστο και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 12 Απριλίου περνά κρίσιμες ώρες απομονωμένος σε μια βίλα.

Όπως αναφέρει το CNN, οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει σοβαρά, λόγω χειρουργικής επέμβασης.

Ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκάλεσε η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν σε μεγάλη γιορτή, στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού του. Πριν από τέσσερις ωστόσο ημέρες είχε συμμετάσχει σε κυβερνητική σύσκεψη.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN τη Δευτέρα ότι οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα τη κατάστασής του είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται σε θέματα της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ότι ο Κιμ σύμφωνα με πληροφορίες έκανε την επέμβαση στις 12 Απριλίου λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας» και τώρα αναρρώνει σε μια βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν έχουν παρατηρήσει “ασυνήθιστες κινήσεις” στη Βόρεια Κορέα, όπως και ότι δεν απαντά σε φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Άλλες κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του CNN.

Καμιά από τις γειτονικές χώρες δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι κινδυνεύει η ζωή του 36χρονου και οι αναλυτές λένε ότι, όπως συμβαίνει πάντα, θα περάσει καιρός για να επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί οποιαδήποτε φήμη για τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Κανένας έξω από τον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος δεν γνωρίζει τα σενάρια διαδοχής. Η πιο προφανής επιλογή είναι η αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ, που είναι συχνά στο πλευρό του με ανώτερο ρόλο στην ιεραρχία. Ίσως αναλάβει προσωρινά τα ηνία, ωσότου είναι έτοιμο κάποιο από τα παιδιά του Κιμ, που ανήκουν στην τέταρτη γενιά της δυναστείας.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος