Ισπανία: Σε λάθος γονείς παραδόθηκαν δύο βρέφη πριν 19 χρόνια – Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Γεννήθηκαν την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο Σαν Μιγιάν του Λογρόνιο το 2002, ζύγιζαν το ίδιο βάρος και ήταν κοριτσάκια και τα δύο. Αμέσως μετά την γέννησή τους και επειδή τα νεογνά ήταν λιποβαρή μεταφέρθηκαν σε δύο διπλανές θερμοκοιτίδες.

Από ανθρώπινο λάθος παραδόθηκαν σε λάθος γονείς μέχρι και το 2017 που ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Το ένα από τα δύο κοριτσάκια είχε ομαλή ζωή, το δεύτερο όμως από πολύ νωρίς χρειάστηκε να μεγαλώσει μόνο με την γιαγιά του καθώς οι γονείς είχαν χωρίσει και επιπλέον η Πολιτεία έδωσε την κηδεμονία στη γιαγιά λόγω της ανικανότητας των γονιών να την μεγαλώσουν.

Το 2017 και όταν το δεύτερο κοριτσάκι ήταν 15 ετών η γιαγιά του κατήγγειλε τον πατέρα της μικρής γιατί δεν πλήρωνε, ως όφειλε, το επίδομα διατροφής της κόρης του. Εκείνος επιχειρηματολόγησε ότι δεν ήταν κόρη του και το δικαστήριο τον υποχρέωσε να κάνει τεστ DNA. To τεστ απέδειξε ότι όντως δεν ήταν ο πατέρας της έφηβης η οποία ξεκίνησε την αναζήτηση. Μετά από μήνες διαπιστώθηκε με επαναλαμβανόμενα τεστ DNA πως ούτε η μητέρα της, ούτε η γιαγιά της, είχαν ουδεμία συγγενική σχέση μαζί της.

Οι έρευνες των δικηγόρων της κατέληξαν τελικά στο νοσοκομείο που γεννήθηκε και εκεί διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί. Όπως επίσης διαπιστώθηκε ότι η βιολογική μητέρα της έφηβης είχε αποβιώσει το 2018. Μετά από πολλές διαδικασίες οι συνήγοροι κατήγγειλαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαιτώντας τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιώσει την ενήλικη – πλέον – καταγγέλουσα με 215.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ – Ανταπόκριση από Ισπανία: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος